Hagyományosan március 15-én ismerik el azokat a katasztrófavédelemnél, akiknek tevékenysége országos viszonylatban is példaértékű, követendő. Ezen a jeles napon a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két munkatársa részesült elismerésben.

Hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Plachi Péter tűzoltó ezredesnek, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere. Az ezredes több mint két évtizede áll a polgári védelem és a katasztrófavédelem szolgálatában. Pályafutása során szakmai tapasztalatait Heves megyében szerezte, továbbá több, kiterjedt, országos irányítású káreset felszámolásában is részt vett. Számos szakterületet irányított már, a kiképzés-, tervezés-, szervezéstől a személyzeti munkán át a polgári védelmi kirendeltségi feladatokkal bezárólag.

Munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Oláh László Péter tűzoltó zászlóst, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges-szerkezelőjét Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. A zászlós 1997-től a hatvani tűzoltóság állományában teljesít szolgálatot, ahol szakmai ismereteivel jelentősen hozzájárult számos tűzeset és műszaki mentés eredményes, szakszerű felszámolásához.

 

Kép forrása: katasztrofavedelem.hu