Ünnepi rendezvényt tartottak a Daliban a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetségének tagszervezetei. Az eseményen tizenhat nyugdíjasklubból több mint kétszázan vettek részt. Ecsédről, Boldogról, valamint Eger környékéről is érkeztek résztvevők a nyugdíjas bálra. A programon Szinyei András alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket, mint mondta: örül annak, hogy ilyen sokan ellátogattak a városba, ugyanis Hatvan egy vendégszerető település. Beszédében azt is kiemelte, hogy a klubtagok aktív közösségi életet élnek, amit jó látni.

Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetségének elnöke elmondta, hogy fontos szerepet töltenek be a közös programok a klubok életében, ugyanis ilyenkor együtt mulathat az idős közösség. – A mai nap a kikapcsolódásról szól, és megmutatjuk a jövő nemzedékének, hogy még 70-80 éves korban is milyen aktív életet élünk. Bízunk benne, hogy tagtársaink is sokáig emlékezni fognak a rendezvényre és a későbbiekben majd örömmel gondolnak vissza erre a bálra – emelte ki.

A bálnak a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub volt a házigazdája, a tagok pedig a rendezvény szervezése mellett színpadi szereplést is vállaltak. Az eseményen változatos táncos produkciókat adtak elő a nyugdíjasok, így zenés-táncos bemutatót is láthatott a közönség, valamint voltak olyanok is, akik szóló előadással szórakoztatták a programon résztvevőket.