A 12. Hatvani Sörfesztivál második napján is sokan látogattak el a Népkertbe, ugyanis számos koncerttel, gasztronómiai élménnyel és vidámparkkal várták a családokat és szórakozni vágyókat a helyszínen. A kicsiknek a Grassalkovich Művelődési Ház standjánál ezen a napon ingyenes kézműves foglalkozással, arcfestéssel és csillámtetoválással készültek. – Először arcfestésre mentem, gyűrűt is készítettem, és levéldíszt is csináltam, amit egy kis cserépbe raktunk bele – mondta Bacsa Bella Anna hozzátéve, hogy az óriáskerék is nagyon tetszett neki.

Az eseményen több mint 50 féle sörkülönlegességet kóstolhattak meg az érdeklődők, és nagyon sok street food jellegű étel volt elérhető. Lestyán Balázs alpolgármester a Hatvani Sörfesztivál közösségteremtő erejéről beszélt, kiemelve, hogy egyre népszerűbb a rendezvény. – Idén már dupla akkora sátrat kellett felállítani, mint tavaly. A pénteki nap általában a fiataloké, teljesen tele volt a sátor tegnap, de most is rengetegen voltak, és nagyon örülünk, hogy ezekre az előadókra a hatvaniak és a környékbeliek is kíváncsiak – mondta.

A minden eddiginél nagyobb, csaknem 3500 négyzetméteres fűtött sátorban szombaton elsőként a Hatvani Fiúk zenekar mulatós slágerekkel alapozták meg a hangulatot. Frontemberük, Merkel Tibor elmondta, hogy nemrég tagcsere történt náluk. – A szaxofonosunk elment, Sándor érkezett a helyére, aki hamar betanult, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni – mondta. Hozzátette, hogy új dalokon is dolgoznak, és szeretnének stúdióba vonulni.

Őket követte a színpadon az Irigy Hónaljmirigy, akik zenei paródiáikról ismertek, már több mint 750-et készítettek az elmúlt három évtizedben. Legújabb feldolgozásukban, amihez videoklip is készült, Korda György Reptér című slágerét gondolta újra a banda. – Megjelent Gyuri bácsi örökzöldjének egy új változata videóval, erre le kellett csapnunk. Óriási felhajtás lett körülötte, ezeket nem engedhetjük el magunk mellett, így természetes volt, hogy ezt is megcsináljuk – árulta el Kabai László, az együttes tagja. Azt is hozzátette, hogy egész nyáron turnéztak, most ősszel pihennek, aztán ismét stúdióba vonulnak, hogy újabb anyagon dolgozzanak.

A sörfesztiválon a Neoton Família Sztárjai is felléptek, ami nagy tömeget vonzott a színpad elé. Sikorszkyné Ildikó például Ózdról utazott Hatvanba, hogy lássa gyerekkori kedvenceit. – Nagyon várjuk a Neotont, mert hatalmas rajongók vagyunk, rendszeresen járunk a koncertjeikre, és imádjuk őket – foglalta össze. Az együttes már csaknem ötven éve aktív részese a hazai könnyűzenei életének, ez idő alatt a japán slágerlistákat is meghódították. Olyan klasszikusaikat, mint a Kétszázhúsz felett, Nyár van vagy a Holnap hajnalig szinte minden korosztály ismeri. Csepregi Éva, az együttes énekese elmondta: olyan aktuális témákat igyekeznek feldolgozni, amik általában foglalkoztatják az embereket. – Azt hiszem megtaláltuk az utat a magyar közönség lelkéhez. Ugyanis a magyar nyelv annyira sajátos és kifejező, ami más nyelvvel nem hasonlítható össze. A dalaink elsősorban a hazai közönségnek készültek. Szerintem mélyen, belül mindenki tudta, hogy róluk van szó, és ez a mai napig hat az emberekre – részletezte.

A 12. Hatvani Sörfesztivál utolsó napja Retro Discoval zárult, DJ Gézuval a pult mögött. A kétnapos rendezvényen összesen 22 ezer fesztiválozó szórakozott együtt a sör ünnepén.

Fotó: Albert Péter