Népi előadással készültek az alsósok a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában, az intézmény díjátadót rendezett. A költészet napja alkalmából ugyanis több versenyt is hirdettek, a helyezetteket pedig most jutalmazták meg ajándékkal és oklevéllel. A művészetek hete címet kapta az elmúlt időszak az iskolában, ennek részeként verset illusztráltak, írtak és szavaltak a diákok. A mostani zárórendezvényen zenével is készültek a tanulók.

Az eseményre óvodások is érkeztek, az intézmény már második éve őket is bevonja a művészetek hete programjaiba. Idén arra kérték őket is, hogy Petőfi Sándor valamelyik verséhez készítsenek illusztrációt – mondta el Székely Beatrix magyartanár, az esemény szervezője. Mint mondta: a rendezvény célja, hogy közelebb hozzák a diákokhoz az irodalmat, a verseket.

„Minden évben igyekszünk megemlékezni az aktuális költőről, úgyhogy nem mehetünk el amellett, hogy január elsején volt 200 éve hogy napvilágot látott Petőfi Sándor, úgyhogy mi elkezdtünk már január elsején ünnepelni, méghozzá úgy, hogy 200 rajzban megörökítettük 23 versét, ezt egészen március 15-ig, amikor megint minden Petőfiről szólt, és akkor vette kezdetét a művészetek hetére való készülődés. Ez mindig a költészet napján ér véget.” – mondta Székely Beatrix.

Sok diák aktívan szerepelt a programokon. Márkus Korina 6. B osztályos tanuló több mindennel is készült a művészetek hetére. – A verset a szabadsággal kapcsolatban írtam, az egyik rajzot pedig Petőfi Sándor Anyám tyúkja című verséhez készítettem, a másikat pedig szintén a szabadságról.

Az iskola udvarára kihelyezett paravánokon bárki megtekinthette a díjazott rajzokat. Az ünnepségen elhangoztak a nyertesek nevei, végül pedig közösen mondtak verset a diákok, az óvodások és a pedagógusok.