A turai úti kereszteződésnél várakoztak a kerékpárosok, ők a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének programján vettek részt. Ugyanis ismét egy figyelemfelkeltő kerékpározásra hívták a hatvaniakat. – A mozgást népszerűsítjük ezzel a kerékpározással. Fontos a betegeknek és az egészségeseknek is hogy aktívak legyenek. Emellett ez az alkalom tökéletes arra, hogy együtt legyünk, jó társaságban töltsük az időt – mondta Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke.

A Magyar Rákellenes Liga 2018-ban indította útjára az Örökmozgó Kerékpáros Országjárást, ezt folytatták most. A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs feleségével hosszú utat tett meg. Mint fogalmazott, fontos üzenete van ennek az útnak. – Egyik célja, hogy a liga alapszervezeteit meglátogassuk, mozgást vigyünk a hétköznapokba. Másik célunk pedig, hogy felhívjuk arra a figyelmet, napi félóra közepesen intenzív mozgás mindenkinek jelentősen javítja az életminőségét – hangsúlyozta Rozványi Balázs.

A kerékpárosok csatlakoztak a házaspárhoz, és közösen, Hatvanban is bicikliztek egyet. Megálltak pihenni a híd alatti kis tónál, majd a művelődési ház felé vették az irányt. Rozványi Balázséknak Hatvan a második állomásuk volt a túra során, Gödöllő után érkeztek ide. A kilencnapos kerékpározás során Gyöngyösre, Mezőberénybe és Nagyszénásra is ellátogatnak.

Fotó: Albert Péter