A nyári melegben háziállatainkat is tudatosabban kell gondozni. A kánikulában naponta többször is cserélni kell az ivóvizüket, illetve érdemes árnyékos helyet biztosítani nekik. A sétáltatást és mozgásos programokat ajánlott a késő estére időzíteni, ugyanis a felforrósodott beton megégetheti a kutyák lábát.

Rudas Aranka, a Kutyaszív Állatmentő Alapítvány elnöke elmondta: a meleg hőmérséklet miatt, hűteni kell a kutyát vagy a környezetét. – A legnagyobb veszélyben a láncon és kennelben élő kutyák vannak, ugyanis nincs lehetőségük hűvös, árnyékos helyet keresni az udvarban. Ajánlott a gazdáknak, hogy legalább a nyár folyamán engedjék el az ebet az udvarban, így elkerülhető, hogy hőgutát kapjanak. Mindezek mellett fontos, hogy nyáron könnyedebb és kevesebb adag étellel tápláljuk a kedvenceinket, tiszta víz azonban mindig legyen az állat előtt – emelte ki Rudas Aranka, a Kutyaszív Állatmentő Alapítvány elnöke.

A nyári hőségben a kutyáknak jól esik a hűsítő locsolás is, ez egyfajta játék is nekik, ha szeretik a vizet. Azonban ezzel a lehetőséggel óvatosan kell élni, ugyanis a túl sok fürdőzés nem tesz jót a szőrüknek, akár bőrgyulladás is kialakulhat náluk.