Megindult a fokozatos nyitás Magyarországon: valamennyi üzlet nyitva tart, elérhetők a szolgáltatások, megnyitottak a vendéglátóhelyek is. A beoltottak számának növekedésével további enyhítések várhatók az élet minden területén. Arról azonban nem feledkezhetünk meg, hogy a vírus még mindig jelen van, ezért továbbra is fontos az elővigyázatosság.

A vasúti és a közúti közösségi közlekedés során zárt térben tartózkodunk, ezért elengedhetetlen a fokozott odafigyelés, a járványügyi előírások betartása. A személyszállítási közszolgáltatás igénybe vevői főként munkába, iskolába, egészségügyi intézményekbe szeretnének eljutni, számukra sok esetben nincs más lehetőség úti céljuk elérésére. Az ő védelmük biztosítása közös felelősségünk, ezért a vonatokon és autóbuszokon, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása – közölte a MÁV-Volán-csoport. A közlekedési társaságok emellett arra kérnek mindenkit: lehetőség szerint vegyék igénybe a kontaktusmentes, elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

A MÁV-Volán-csoport felelős szolgáltatóként továbbra is minden tőle telhetőt megtesz utasai és munkavállalói egészségének védelme érdekében, folyamatosan fertőtleníti a vonatokat, autóbuszokat és létesítményeket, munkatársait ellátja a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. A védekezés eredményessége azonban nemcsak a szolgáltatókon, de az utasokon is múlik – figyelmeztet a MÁV-Volán-csoport.