A második adventi hétvégén is sokan ünnepeltek együtt Hatvanban. Szombaton Singh Viki lépett fel a városháza előtti téren, a karácsonyi vásár helyszínén. Vasárnap pedig, délután 4 órától a Hatvani Református Templomban Mikes Balázs teológus tartott festményprédikációt, az angyali üdvözletről. Az előadáson közreműködött a Hatvani Református Kórus. Az eseményen részt vett Szinyei András alpolgármester, aki ünnepi gondolataival köszöntötte a hívőket.

Örök életre szól az ember és Jézus Krisztus közötti kapcsolat, ezért olyan nagy kincs a karácsony ünnepe – erről beszélt Tatai István református lelkész a Kossuth téren, az adventi vásár helyszínén. Mindezek után a lelkész egy, az ünnepségen résztvevő kisfiú segítségével meggyújtotta a második gyertyát a város adventi koszorúján.

A karácsonyi hangulatú vásárban forralt bor várta a nagyokat és ingyenes körhinta a kisebbeket. A mikulásház, az élő állatos betlehemi jászol és a fényalagút pedig minden korosztály számára ünnepi atmoszférát teremtett. Aki pedig a kürtőskalácsot, vagy egyéb finomságokat keresett, az árusoknál azokat is megtalálta. Az ételeket és az italokat pedig a meleget árasztó hőgombák alatt is elfogyaszthatták az ünneplők.

Az advent harmadik vasárnapján népi hangszeres karácsonyi koncert várja majd az érdeklődőket, délután 4 órától az Evangélikus Templomban. A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját pedig Kocsis Mónika evangélikus lelkész gyújtja majd meg az adventi vásár helyszínén.