A postai szolgáltatások működtetésének biztonsága, valamint a munkatársak és az ügyfelek egészségének megőrzése érdekében újabb intézkedéseket vezet be a Magyar Posta 2020. november 26-tól. A társaság az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosít a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Hasonlóan a tavaszi, első hullámban meghozott intézkedéshez, a reggeli nyitást követően a postai munkatársak a 65 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban. Az időseknek azt javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyféltől pedig türelmet és megértést kérnek.

Szintén a koronavírus-járvány miatt, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a Magyar Posta újra bevezeti az egyedi várakozási rendet, ami annyit jelent, hogy egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többi várakozót kérik, hogy a bejárat előtt várjon, egymástól javasoltan legalább 1,5 méterre. Az ügyfelek beléptetését, irányítását – ahol szükséges – egy postai munkatárs segíti majd.

A Magyar Posta továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket. Jelenleg is érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával. A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban is kötelező a maszk használata, a nagy létszámú telephelyeken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérsékletmérés. Általános előírás a gyakori fertőtlenítés.

A Magyar Posta felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy – saját és munkatársaik egészségének védelmében – viseljenek akkor is maszkot, ha otthonukban küldeményt vesznek át.

Forrás: posta.hu

Kezdőkép, illusztráció: archív