Megérkezett a magyar kupa az FC Hatvanhoz. Vatai Attila, a Honvéd régióvezetője hozta magával, hogy megmutathassa a serleget. A hatvani focicsapat táborozói megfoghatták, a magasba emelhették, akárcsak a győztesek, emellett fényképezkedhettek is vele. Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy személyesen láthatták a serleget. – Minden sportoló és labdarúgást szerető embernek ez egy nagyon fontos pillanat, hiszen beszélgetünk mindig a kupáról, eszmei dolognak tűnik, holott most látható igazán, hogy kézzel is fogható. A gyerekek a serleget látva érezhetik azt, hogy milyen históriája van a magyar labdarúgásnak, milyen példaképek lehettek azok, akik ezt felemelhették – fejtette ki.

Vörös Tibor Dániel is megérintette a serleget, mint mondta, nagy öröm számára, hogy élőben láthatta. – Csodás élmény látni ezt a kupát, mivel szerintem Magyarországon az egyik, ha nem a legértékesebb kupa. Célom, hogy egyszer megszerezzem az életem során, és nagyon örülök, hogy láthattam – mondta.

Korábban az FC Hatvan is küzdött már a serlegért, legutóbb az Újpest ejtette ki. A Magyar Kupa győztese egyébként az Európa-ligában vehet részt, a legutóbbi kupagyőztes a Honvéd csapata lett. Vatai Attila elmondta, szeretnék, ha minél több csapat személyesen láthatná a serleget. – A Budapest Honvéd FC és az általa üzemeltetett akadémia úgy gondolta, hogy ezt a csodálatos sikert megosztja a partnerklubjaival. Ezért elindítottunk egy olyan sorozatot, hogy elvisszük a magyar kupát hozzájuk, 27 partnerklubunk van, és a Bozsik-programon keresztül pedig további 58, úgyhogy ez egy nagy munka lesz – részletezte.

A tervek szerint legközelebb Kecskemétre és Vecsésre viszik el a kupát, de a cél az, hogy egy év alatt minden partnercsapatuknak eljuttassák a serleget.