Megtartották a Városi Diákgála döntőjét április közepén. A fiatalokat négy kategóriában díjazták. A zsűri tagjai szerint sok a tehetséges diák a városban, ezért nehéz volt dönteni a helyezettekről.

A diákgála elődöntőjében ének, vers- és prózamondás, színjátszás, tánc valamint hangszeres zene kategóriában léptek színpadra a fiatalok, a szombati döntőben pedig már csak a legjobb produkciókat láthatta a közönség a Nagy Endre Rendezvényteremben. Horváth Richárd polgármester köszönőjében kiemelte, hogy minden diák győztes, aki a döntőben megméretetheti magát, hiszen a sok gyakorlás, később megtérül majd számukra. A legszorosabb verseny az énekesek között alakult ki. A zsűri külön kiemelte, hogy ebben a kategóriában nehéz volt a helyezések kiosztása. – Rettentően nehéz volt dönteni, legszívesebben mindenkinek első helyet adtunk volna. Jól felkészült versenyzőket láttunk, igazán igyekeztek a diákok – fejtette ki Tompa Z. Mihály, a zsűri tagja. A legjobbnak Szita Dániel és Bukovics Kinga bizonyult, megosztoztak az első helyen. Kinga azt mondja, nagyon boldog, hogy az egyik legjobbnak találtak, főleg úgy, hogy sosem tanult énekelni. – Nem járok énektanárhoz, csak az iskolám énekkarába. Magamtól tanulok már kisgyerekkorom óta. Szeretném megmutatni másoknak is, hogy éneklek, de még nem tudom mi lesz a következő lépés – mondta Bukovics Kinga. A táncosok között is széles volt a paletta, ebben a kategóriában Szabó Márton és Veres Anna párosa lett az első helyezett. Versés prózamondásban Huczka Laura, míg színjátszásban az 5-ös iskola tanulói nyertek. Egy ötödik kategóriaként szerepelt a hangszeres zene, itt különdíjasokat díjaztak. Soltész Boglárka és Balog Bianka négykezes zongorajátékukkal bizonyultak a legjobbnak.

Eredmények:

vers-és prózamondás: 1. hely: Huczka Laura 2. hely: Szajkó Lilla 3. hely: Berki Henriett

ének: 1. hely: Bukovics Kinga, Szita Dániel 2. Szőllősi Gyöngyi 3. Veres Blanka

színjátszás: Hatvani 5. Számú Általános Iskola vitte a kupát mindkét osztály 2.b és 3.a is első lett tánc: 1. Szabó Márton Veres Anna páros 2. Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulói – Népi gyermekjátékok 3. Damjanich János Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Tánc csapata különdíjasok lettek Soltész Boglárka és Balog Bianka (hangszeres zene)