Már virágoznak a kétnyári növények Hatvanban, így például tulipánok és nárciszok, amik a hűvös idő miatt sokáig fogják színesíteni a várost – fogalmazott Gulyás Katalin. A főkertész azt is elmondta, fűnyírást és gyomtalanítást követően további növények ültetése kezdődik a cserje- és évelőágyásokba. Mindezek mellett fásításra is sor kerül több ütemben elszórtan a városban, most 26 darab fát helyeznek ki, így például hársakat, kőriseket, gyertyánokat és gömbmeggyet. Júniusban a környezetvédelmi világnap alkalmából 35 darab gömbkőrist ültetek a Kosztolányi útra, valamint további fásításokat végeznek majd szeptemberben a terv részeként. Az elkövetkező három hétben pedig több mint 40 ezer egynyári virág ültetése kezdődik.

Április végén, illetve május elején kezdődik meg az egynyári virágok ültetése. Széles szortimenttel dolgozunk, legnagyobb mennyiségben büdöskét, kúpvirágot, és szalviákat ültetünk, de kannavirágot is helyezünk ki, valamint magasabb növésű vezérnövényként begóniát is használunk – foglalta össze.

Hozzátette, a virágosítás tervei már ősszel elkészültek, alkalmazkodva a klímához. Így figyelembe veszik a nyári hosszú páramentes időszakokat is, ehhez mérten minden évben változtatnak a növényeken. Gulyás Katalin hangsúlyozta: Hatvan idén is indul a Virágos Magyarország megmérettetésén, emellett a közösségi költségvetés részeként is fásítanak majd az ősz folyamán.

Kezdőkép: Albert Péter