A kézilabda egyesület vezetősége önkényesen és jogellenesen kizárta az önkormányzatot – így a várost – az épületből a műszaki átadást követően. Éppen ezért kötelezték az egyesületet, hogy nyolc napon belül adja át a kulcsokat – adta hírül Horváth Richárd a közösségi oldalán. A városvezető azt írja: a hatvaniak jogosan türelmetlenek, sokat vártunk erre az épületre, nagy szükség van rá, tavaszra felépült és mégsem tudjuk használni. Bízom benne, hogy ez a bírósági döntés most felgyorsítja a folyamatokat és a lehető leghamarabb át tudjuk adni a sportcsarnokot a hatvaniaknak, a kézilabdásoknak és minden hatvani sportolónak!

Emlékeztetett rá: ez már a negyedik jogi eljárás, amelyben a városnak adtak igazat a kézilabda egyesülettel szemben. Emellett a NAV is alátámasztotta, hogy a beruházást lezáró elszámolási konstrukció is rendben van – illetve lenne – az önkormányzat és az egyesület között, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség kimondta, hogy a felek által elfogadott megállapodás a sportág érdekeit tudja szolgálni.

Leszögezte: Mi továbbra is a város érdekeit tartjuk szem előtt, és egy dologból soha nem engedünk. Hatvan a hatvaniaké, ahogy a sportcsarnok is! A teljes bejegyzés itt olvasható el.

❗️Újabb, a sportcsarnokot érintő kérdésben adott igazat a bíróság az önkormányzatnak‼️➡️A kézilabda egyesület…

Posted by Horváth Richárd on Friday, October 30, 2020

 

Tegnap írtunk arról, hogy az egyesület több millió forintnyi támogatással nem számolt el, illetve az októberi testületi ülésen is téma volt a kézilabda egyesület. Ezekkel kapcsolatban az egyesület közösségi oldalán reagált.