A hatvani jégpálya nemcsak a családoknak és tanulóknak jelent nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget, de helyi civil sportbarátok is rendszeresen együtt szórakoznak ott. A 15 – 20 főből álló amatőr jégkorongózó társaság néhány éve döntött úgy, hogy heti rendszerességgel találkozik és baráti mérkőzéseket vív egymással.

A játékosok között vannak nyugdíjasok, diákok, régi gigászos csapattársak, gigászos apukák, emelt és amatőr szinten játszó jéghokisok. A sportolókban azonban egy valami közös: mindannyian a jégkorong szerelmesei és szívesen hódolnak közösen a hobbijuknak. A baráti társaság legfőbb célja, hogy jó hangulatban, aktív mozgással töltsék el a szabadidejüket.

– Van amikor vérremenő küzdelmet folytatunk egymással, igazán komolyan tudjuk venni a meccseket. A legfontosabb mégis az, hogy jó hangulatban teljenek a találkozók, kijátsszuk magunkból a hétköznapok feszültségeit és felszabadult hangulatban közösen sportoljunk – mondta Kovács Péter amatőr jégkorongozó. – Három éve kezdtem el jéghokizni, először a fiamat hoztam le a jégre. Aztán én is megszerettem ezt a kikapcsolódási lehetőséget, mindannyian szeretünk ide kijárni, mindig jó a hangulat – részletezte Balogh Kornél, aki a gigászos apukákkal létrehozott amatőr csapatban is rendszeresen edz.

A játékosok lendületéből pedig az látszik: a sportbarátok valószínűleg hosszú időn keresztül összegyűlnek még a hatvani jégpályán, hogy heves, dinamikus játékukkal felszántsák a jeget és kiéljék téli szenvedélyüket, a jégkorongsportot.

Fotó: Albert Péter