Hétfőn a jégkorongozásé volt a főszerep a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában. Az intézménybe látogattak a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői, akik évente toborzó körutat és országjárást bonyolítanak le. Az eseményen bemutatták a jégkorongsport előnyeit és szépségeit, hogy ezzel is segítsék az utánpótlás csapatok létrejöttét.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke elmondta: örömmel látja a hatvani jégkorongozók sport iránti szeretetét és elszántságát. – A városban nagyon erős jégkorongozó közösség alakult ki és a sportiskola is abszolút együttműködő a sportolni vágyó fiatalokkal. Szeretnénk mi is buzdítani a gyerekeket, hogy próbálják ki ezt a sportot, így izgalmas programok keretében ismerhetik meg jobban a hokizást – részletezte Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke.

Hozzátette, hogy a jégkorong egyre népszerűbb sportág a fiatalok körében is, az elmúlt 10 évben 25 darab szabványméretű pálya épült az országban.

Kiss Andrea válogatott jégkorongozó is részt vett az eseményen, aki a személyes, sporttal kapcsolatos tapasztalatait is megosztotta a közönséggel, kitért a mérkőzésekre való felkészülésre is. – Nagyon sok edzőtáborban veszünk részt annak érdekében, hogy egyre jobban teljesítsünk a jégen. Továbbá hosszú heteken keresztül szoktunk készülni a mérkőzésekre. A jégkorongozás felívelőben van, egyre több nő kezd el érdeklődni iránta, ezt mi sem mutatja jobban, hogy az elmúlt időben rengeteg női csapat alakult – mondta Kiss Andrea, válogatott jégkorongozó.

A programon megjelent Csúszka is, a magyar jégkorong válogatott kabala figurája, akit a gyereket nagy örömmel fogadtak. Voltak olyanok, akik egy nagy öleléssel köszöntötték a jegesmedvét, viszonzásul pedig Csúszka biztosította a vidám hangulatot. Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a jégkorong iránti érdeklődést és jobban megismertesse a sportágat az érdeklődőkkel.