A jégkorongozással ismerkedtek a Kossuth Lajos Általános Iskola első és második osztályos tanulói. Az intézménybe látogattak a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői, valamint a Hatvani Gigászok sportolói is. A toborzást minden évben megszervezik, melynek részeként bemutatják a sportág előnyeit, hogy ezzel is segítsék az utánpótlás csapatok bővítését. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke elmondta, mint minden sport a jégkorongozás is pozitívan hat a testre és az egészségre, továbbá közösségépítő hatása is van. – Nagyon fontos a rendszeres testmozgás, melyet a jégkorongozás biztosíthat az emberek számára. A fiatalokat kimozdítja az online térből és olyan elfoglaltságot nyújthat, amely jótékonyan hat rájuk – részletezte.

 Az eseményen jelen volt Orbán Attila is, a válogatott jégkorongozó beszélt a karrierje kezdetéről, valamint a gyermekekben felmerülő kérdésekre is választ adott. Így szó volt arról is, hogy a hokifelszerelések védelmet nyújtanak a játékosok számára, ugyanis ütésállóak. Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója hangsúlyozta, hogy akár már 3 éves kortól is elkezdhető a jégkorong sport. – Mindenkinek ajánlom ezt a mozgásformát, bíztatom a felnőtteket is hogy bátran kezdjék el. Sok tagunk egészen fiatalon csatlakozott hozzánk. Vannak olyanok is, akik 11-12 éves korukban kezdtek el játszani, majd később a felnőtt szintet is elérték és jól teljesítenek – mondta.

Jónás Titanilla már 9 éve sportol és számára a jégkorongozás feltöltődést jelent. – Nagyon jól érzem magam a pályán, mert ott a felgyülemlett stresszt is levezethetem, emellett imádom azt a gyorsaságot, amit a mérkőzéseken átélhetek. Továbbá sok új barátot kaptam a jégkorongozásnak köszönhetően és számtalan jó emléket szereztem – emelte ki. A programon megjelent Csúszka is, a Magyar Jégkorong Szövetség kabala figurája, akit a gyerekek nagy örömmel fogadtak.  A jegesmedvével az iskolások közösen játszottak, valamint a rendezvény végén táncoltak is.