Komolyzenei koncertet szervezett a Lesznai Anna Alapítvány. A rendezvényen több neves művész is fellépett. Ujj Emőke zongoraművész, az iskola egyik tanítványának édesanyja 2018-ban költözött vissza Magyarországra, addig Amerikában és Mexikóban élt és dolgozott. Őmellé csatlakozott Mezei Rita zongoraművész és Szabó Krisztina énekművész, hogy előadásukkal minél több adományt gyűjthessenek a Lesznai iskolának. Az intézmény igazgatója, Vörösné Habó Judit elmondta, a gyerekek iskolai körülményeinek jobbá tételére fordítják a jótékonysági koncerten befolyt összeget. – A játszóterünkön már nagyon elhasználódtak az elemek, ezeket szeretnénk cserélni, illetve fontos lenne, hogy bővítsük is ezt a közösségi terünket – mondta.

A rendezvényen Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az intézményben tanító pedagógusok nagyon fontos munkát végeznek, éppen ezért nélkülözhetetlen a hatvaniak segítsége, hogy hozzájáruljanak az iskola fejlődéséhez, és méltó körülmények között folytatódjon az oktatás.

Horváth Richárd polgármester is a pedagógusok munkáját méltatta, mint fogalmazott, nem könnyű hivatás, a Lesznaiban tanítók pedig igazán kiemelkedően látják el feladatukat. – Szükség van arra a szeretetre, gondoskodásra, amelyet az ott dolgozók nyújtanak a gyerekeknek. Mindennap – a tanítás mellett – szeretetet adnak, és mindezt úgy teszik, hogy közben mosolyognak és mérhetetlenül türelmesek – fogalmazott.

A koncerten elhangzottak egyebek mellett Dvorák, Chopin, Gershwin és Brahms művek is.

 

Fotó: Albert Péter