A hét elején érkezett sarkvidéki eredetű légkör még érezhető lesz a következő napokban. Ma és holnap többször, több helyen váltakozó intenzitású esőre, akár záporok kialakulására is lehet számítani, vármegyénkben havaseső, akár hó is eshet. Pénteken és szombaton a maximum hőmérséklet 8-9 fok lesz, vasárnap 11-12, hétfőn pedig 13-14 fok körüli hőmérséklet várható.

Vasárnaptól várhatóan egy anticiklon peremére kerülünk, akkortól kezdve már szárazabb léghullámok érnek el bennünket, így a légkör kiszáradására számíthatunk. Húsvétvasárnap még rövidebb, ám húsvéthétfőn már bizony akár hosszabb naposabb időszakokkal is találkozhatunk. Mindezek mellett nem lesz zavartalan a napsütés, mivel mindkét nap a húsvéti ünnep alatt megzavarhatja a napsütést gomolyfelhő képződés. Ezekből azonban már csak elvétve alakulhat ki egy-egy átfutó zápor – mondta Bakota Zsolt, a MetNet időjárás-előrejelzője.

A jövő hét folyamán további melegedés várható, legfrissebb előrejelzések szerint a hét közepére a hőmérők már 20 fokot is mutathatnak.

Kezdőkép: archív