Kíváncsi gyerekekkel telt meg a Hatvan TV stúdiója, ugyanis a Hatvani 5. számú Általános Iskola diákjai vendégeskedtek a szerkesztőségben. Az iskolások azért érkeztek, hogy megnézzék, milyen módon történik az adások összeállítása és a kamerákkal is megismerkedjenek. A tanulók a látogatáson betekintést nyerhettek a média világába, illetve szakemberek segítségével tájékozódhattak a fogatási előkészületekről.

Vetési Viktória elmondta, hogy már hagyomány az intézményükben, hogy minden év végén ellátogatnak egy televízióhoz.

– Rengeteg új információval gazdagodtak ma az iskolások és sokat tanultak. A délután folyamán még átbeszéljük a diákokkal, hogy mi volt szerintük a legérdekesebb. Nagyon örültünk, hogy lehetőségünk nyílt kipróbálni a híradózást is, szerintem érdekes volt – részletezte Vetési Viktória, a Hatvani 5. számú Általános Iskola pedagógusa.

Mészáros Éva kifejtette, hogy sokat tanult a mai napon és izgalmas volt megnézni a kamerákat és a berendezést.

– Nagyon jól éreztem magam a stúdióban. Az tetszett a legjobban, hogy elmagyarázták, nem szabad elhinni mindent, amit a reklámokban és a filmekben látunk- mondta Mészáros Éva, a Hatvani 5. számú Általános Iskola tanulója.

A szerkesztőségben a híradózást is kipróbálhatták a vállalkozó szellemű gyerekek, akik bátran szerepeltek a kamerák előtt. A diákok a program végén fotókkal örökítették meg a stúdióban töltött pillanatokat.