Az iskola beiratkozásról szól a mai és a holnapi nap. A szülő köteles beíratni tanköteles korba lépett gyermekét a lakóhely szerint illetékes, vagy választott iskola első évfolyamára. Az a gyermek, aki idén augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, tanköteles lesz, így be kell íratni iskolába. A Hatvani 5. Számú Általános Iskolában is már javában zajlik a beiratkozás a 2019-es 2020-as tanévre.

Kutalik Márta kifejtette, hogy komoly előkészület előzte meg a beiratkozás folyamatát és igyekeztek teljes képet adni az iskoláról a családoknak.

– A tegnapi nap folyamán már előkészítettük a szükséges iratokat, amiket majd a szülők töltenek ki. Néhány napja volt a nyíltnap is, ahol megismerkedhettek a gyerekek és a szülők a tanárokkal, illetve az iskolában is körbevezettük őket – részletezte Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola intézményvezetője.

Bötös Renáta elmondta, hogy nagyon jó tapasztalatai vannak az intézménnyel kapcsolatban, így nem volt kérdés, hogy ide íratja majd be gyermekét.

– Az egész családom ebbe az iskolába járt, a nővérem és én is, illetve a gyerekeink is. Nagyon családias itt a légkör, ezt szeretem benne annyira – részletezte Bötös Renáta.

Az első osztályba lépés nagy és fontos élmény mind a gyerek, mind a szülő számára. A gyerek életében lezárul egy szakasz, hiszen ettől kezdve nemcsak a játékról szól majd az élete, hanem a tanulásról is.