Szinyei András köszöntötte a Hegymenet Klub Térségi Szociális Intézmény fogyatékkal élők csoportját a Városháza előtt. Az alpolgármester beszélt az épület történetéről. Ezt követően a Nagyterembe mentek fel a csoport tagjai, ahol hallhattak Hatvanról és elnevezéséről, emellett a város jellegzetes szobrairól is szó volt. Az alpolgármester beszélt még a közösségi életről és a testvérvárosi kapcsolatokról. Az eseményen Horváth Richárd polgármester is köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta, a várost érintő fontos döntések is ebben a teremben történnek. Ezt követően pedig az érdeklődők feltehették kérdéseiket, elmondhatták gondolataikat.

Friedrich Tünde, a Hegymenet Klub terápiás munkatársa elmondta: tagjaik régi kívánsága volt, hogy ellátogassanak a Városházára, és betekintést kapjanak az ott történő munkálatokba. – Érdekelte őket, hol születnek a várost érintő döntések, egyáltalán ennek az épületnek a történetéről szerettek volna hallani, valamint az itt folyó munkáról. Beszéltem Szinyei alpolgármester úrral, nagyon készségesen fogadott miket – mondta.

Szinyei András alpolgármester hangsúlyozta, mindig szívesen látják a vendégeket az önkormányzatnál.

Nagyon büszke vagyok Hatvanra, a város szépségére, történetére, és mindig öröm, ha egy csoportnak ezeket bemutathatom, elmondhatom. Különösen nagy öröm, ha ilyen érdeklődő csoport érkezik, akiken látható volt, hogy az utolsó pillanatig nagy figyelemmel kísérték az előadást – részletezte.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy több csoport érdeklődött már, így nyugdíjasoknak és diákoknak is tartottak már ilyen bemutató programot.

Fotó: Albert Péter