Az Innovációs Társadalomtudományi Főiskola felmondja hatvani székhelyére vonatkozó felsőoktatási megállapodását – ezt pénteken jelentette be az intézmény. Közleményükben kiemelik: bár súlyos szerződésszegésre nem került sor, azonban a szerződés teljesítésének feltételei ellehetetlenültek a szerződő felek önhibáján kívül. A főiskola azt írja: az Innovációs Társadalomtudományi Főiskolát más székhelyen és más környezetben kívánjuk nyilvántartásba vetetni és működtetni a jövőben, így a mai napon kérelmet nyújtottunk be a főiskola hatvani székhelyre és működési helyre vonatkozó, már folyamatban lévő nyilvántartásba vételi eljárás azonnali felfüggesztésére. Az ITF nem Hatvan városában fog működni.

Az intézmény azt is írja: a fenti döntés hátterében a Hatvanonline Kft., és annak ügyvezetője, valamint a Kft.-hez köthető politikai erő által kifejtett etikátlan, jogsértő és emberi értékeket mellőző tevékenysége áll, amely következményeként Dr. Danyi Gyula PhD. személyét, szakmaiságát, egészségét visszafordíthatatlan károk érték az elmúlt időszakban.

-Támadás érte az intézmény hátrányos helyzetű, roma gyermekekre vonatkozó stratégiáját is, amely méltatlan Hatvan város és az ország roma (cigány) közösségére nézve is, és elutasítják a rasszizmus minden formáját – áll a közleményben.

Az intézmény közösségi oldalán megjelent tájékoztatásban hozzáteszik: az ITF szakmai minőségét 40 fő magasan képzett, több diplomás, társadalmilag, szakmailag, tudományosan elismert szakember fémjelzi, akik közül 24 oktató-kutató kolléga elismert, hazai és nemzetközi egyetemeken szerzett PhD. fokozattal rendelkezik, jelentős tudományos, és publikációs tevékenységgel bírnak, szakterületük kimagasló tudósai.

-A fentiekben részletezett indokolatlan, embertelen támadásokkal nem csak az intézmény vezetőjét bántották és sértették meg, hanem az ITF teljes szakmai közösséget is, amit markánsan visszautasítunk!  – olvasható a közleményben.

A főiskoláról korábban itt írtunk. Az Innovációs Társadalomtudományi Főiskola döntése nem befolyásolja a Hatvani Közösségi Főiskola működését

A teljes közlemény itt olvasható: https://www.facebook.com/ITF60/?epa=SEARCH_BOX