Már a 12. alkalommal rendezték meg a Harcosok Éjszakáját a városban, idén is Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnok adott helyszínt a programnak. Az eseményt minden évben nagy érdeklődés övezi, így most is sokan gyűltek össze az épületben. A rendezvény a lányok harcával kezdődött. A piros sarokba Kaposi Zorka lépett, a kékbe pedig a Hatvani Thai Box Klub tagja Horváth Julianna. A szorítóban intenzív és lendületes küzdelmet láthatott a közönség, azonban a bírák a hatvani harcosnak ítélték a győzelmet. – Sokat készültem az ütközetre, a szokásos edzések mellett pluszban is gyakoroltunk, mindezek mellett az étkezésemre is jobban figyeltem az elmúlt időszakban. Nagyon jól éreztem magam a ringben, hallottam azt is, ahogyan a családom szurkol nekem és ez még több erőt adott számomra – részletezte. A hivatalos megnyitó előtt ismét lányok csaptak össze, Ernyes Fanni és Tüdős Emese kitartóan harcoltak egymással, végül a hatvani kötődésű Emese győzedelmeskedett.

A Harcosok Éjszakájának gálája ezután vette kezdetét, ahol 11 mérkőzést láthattak az érdeklődők, mind a 22 sportoló beállt a ringbe, köszönve ezzel a közönséget. Az első összecsapások is intenzíven indultak, amelyek K-1 szabályrendszer szerint történtek. A harmadik mérkőzésnél hatvani sportolót biztathatott a közönség, ugyanis Thúróczy Márk mutatta meg tudását, aki Farkas Sándorral állt szembe. A sportolók kitartóan állták az ütéseket, azonban Márk taktikusabban mozgott a szorítóban, ami meghozta számára a győzelmet. – Fantasztikusan éreztem magam a ringben, de volt egy kis nyomás rajtam, ugyanis az egész családom és a barátaim is eljöttek szurkolni. Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztam azért, hogy jól teljesítsek. Hihetetlenül szívós ellenfelem volt, így a menetek közben teljesen kizártam a külvilágot és csak a harcra koncentráltam, azt gondolom, hogy ennek köszönhetően nyertem – mondta.

Hatodikként Sőregi Gábor érkezett nagy ovációval a kék sarokba, a hatvani sportoló fegyelmezetten és tudatosan szerepelt. A szoros küzdelmet a ráadás 4. kör döntötte el, amit Gábor meg is nyert. – Az utóbbi három hétben a hét mindennapján edzettem és kialakítottam egy taktikát is, amelyet ma sikeresen alkalmaztam. Fárasztó volt a ringben, de nagyon örülök a teljesítésemnek – tette hozzá.

A gálán három nemzetközi összecsapás is történt, mindegyik hazai győzelemmel zárult. A főmérkőzésen Tüdős Marcell, a Hatvani Thai Box Klub tagja, Zejko Zec ellenfelével nézett szembe. A tét nagy volt, hiszen a cél a bajnoki öv megszerzése volt. Marcell az első menetben földre került, azonban a következő percekben uralta az összecsapást. A második körben le kellett állítani a mérkőzést, ugyanis a szerb versenyző megsérült és orvosi tanácsra nem folytathatta a versenyt, így végül Marcell szerezte meg a legjobbnak járó elismerést. – Az ellenfelem kifejezetten technikás volt, a keze nagyon jó volt a lábával viszont kevésbé dolgozott. Igyekeztem a rámenős stílusomat alkalmazni, de ez ebben az esetben nem volt egyszerű, az edzőm tanácsait is megfogadtam, ez segített hozzá a győzelemhez – emelte ki.

Hatvani Ferenc, a Hatvani Thai Box Klub vezetője sikeresnek értékelte a 12. Harcosok Éjszakáját. – A versenyzőim nagyon jól teljesítettek, az a produktum, amit a ringben láthattunk az rengeteg munka gyümölcse. A hatvaniak mellett a vendég sportolók is erősek voltak, színvonalasan teljesítettek a szorítóban. Büszke vagyok arra is, hogy miénk lett a bajnoki öv – részletezte. A hatvani versenyzők a tervek szerint a jövőben is számos megmérettetésen vesznek részt, Tüdős Marcell például novemberben Portugáliában képviseli hazánkat a világbajnokságon.

Fotó: Albert Péter