Ezen a nyáron is tartottak napközis foglalkozásokat a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. A szervező Csaszli Mariann már 20 éve rendez táborokat a fiataloknak. A gyerekek több ismeretterjesztő és kreatív programon vehettek részt idén is. – A kézműves foglalkozások alkalmával felfedezhetik a gyerekek a tárgyi alkotás örömét, a régi korok világát. A héten agyagoztunk, kürtőskalácsot sütöttünk és fa játékokat állítottunk össze. Szerveztünk egy egésznapos kirándulást is a Mátrába. Kisvasúttal mentünk el Lajosházára, ahol a gyerekek egy rövid túra után piknikeztek, játszottak és gyógynövényeket tanulmányozhattak. Minden évben igyekszünk minél színesebb programokkal előállni számukra, hogy minél változatosabb legyen a tábor – mondta el Csaszli Mariann.

Meglepetés volt számukra, hogy meglátogatták a Hatvan TV-t. Itt bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé, kipróbálhatták a híradós felkonferálást és interjúkat is készíthettek. Az elkészült anyagokat ezután visszanézhették. Szerkesztőségünk munkatársait is meginterjúvolták, a gyerekek maguktól találták ki a kérdéseket.

Kapros Ákos kipróbálta a híradónk felkonferálását, ami tetszett neki, ám interjúkészítésben szerinte még fejlődnie kellene. Hozzátette, hogy a hét folyamán sok foglalkozáson vettek részt, amik nagyon tetszettek neki. – Agyagot gyúrtunk, kürtőskalácsot sütöttünk, majmot és zsiráfot készítettünk, megismerkedhettünk a szalvétatechnikával is – részletezte. Smid Larina pedig elárulta, hogy fahéjas kürtőskalácsot sütött, amit utána el is fogyasztottak. Neki legjobban a nyaklánc készítése tetszett, és az, hogy ellátogattak a Hatvan TV szerkesztőségébe. A hét utolsó napján, pénteken gyógynövényes foglalkozáson vettek részt a gyerekek és a fagylaltkészítés rejtelmeit is megtanulhatták a tábor keretein belül.