Konferenciát rendeztek a Hatvany Lajos Múzeumban A tehetség kitáguló horizontja  címmel. A rendezvény célja, hogy bemutassák a Grassalkovich Antal Baptista Szakképző Iskolában zajló tehetségprogramot. A konferenciát Szinyei András alpolgármester nyitotta meg, majd az iskola volt tanítványainak műsora következett.

Róluk korábban egy dokumentumfilm is készült, Nincs más címmel, ezt a konferencián le is vetítettek, ebben az alkotásban bemutatták a tehetségek felemelkedésének lehetőségét. Szűk Balázs pedagógus elmondta, a tanárnak is feladata rátalálni a tehetségekre, de az a legfontosabb, hogy meglegyen a hajtóerő mind a diákban, szülőben és a pedagógusban is. – A gyerekekben megvan a vágy, hogy megmutassák magukat, de sokszor erre nincs lehetőségük. A  legnehezebb ezt átültetni a mindennapokra, kibontakoztatni a tehetséget, hiszen mindenki szeretne látványosan híres lenni öt perc alatt, de sok száz perc kell ahhoz, hogy valaki híres legyen. Ezért a kitartás a legfontosabb, ezt kell megtanítani a diákoknak – fogalmazott Szűk Balázs.

A konferencián több tehetséget is bemutattak, így Budai Lili festményeiből és grafikáiból egy kiállítást is megtekinthettek a résztvevők. A fiatal tehetség elmondta, a rajzolásban azt szereti a legjobban, hogy ilyenkor csak az alkotásra fókuszálhat. – Hobbiból kezdtem el rajzolni, majd egyre többen mondták, hogy jól megy nekem. Ilyenkor teljesen ki tudok kapcsolódni, kizárom a külvilágot – mondta.

Budai Lilinek nemcsak festményeit tekinthették meg a rendezvényen, neki és Forró Máténak több animációját is bemutatták. A konferencián a diákok tehetségének reprezentálása mellett, szakmai előadásokat is hallhatott a közönség, így többek között Kővári Éva pedagógus is beszámolt a Bajza József Gimnáziumban zajló tehetséggondozásról.