A Hatvani Galériában gyűlt össze a vers- és rajzkedvelő közönség még decemberben. Ugyanis, itt mutatta be legújabb kötetét Farmosi László. A Körmese címet viselő könyv pedig nem csak nevében jelzi, hogy ki a célközönség, már a külső megjelenése is azonnal elárulja: a gyermekeknek szól.  A gyermekverseket, gyermekek rajzaival illusztrálják. A hatvani költő műveit, hatvani gyermekek alkotásai egészítik ki. Ahogy azt Király Kornélia, a Színes Alapítvány vezetője elmondta: az elmúlt 16 év alatt úgy dolgoztak össze, hogy arról nem is tudtak. Mert ezek a versek úgy találták meg kép párjaikat, mintha közös tudatból merítkeztek volna. A programon Bacsa Tibor szerkesztő kiemelte: ő több, mint 10 éve ismeri Farmosit, és az első találkozásuknál tisztán tapasztalható volt, hogy nem egy szárnyait bontogató alkotóról, hanem egy kész költőről van szó. Versei rendszeresen megjelennek a Hatvani Kalendáriumban is.

Farmosi szerint, az ember élete során többféle módon lehet gyermek. Mikor még valóban kicsik vagyunk, amikor felnőttként még bennünk van a gyermek, amikor még élnek a szüleink és mikor hiszünk a magasabb rendű világban. Hiszen ekkor rájövünk, ehhez képest, mi valóban csak gyermekek vagyunk.  – A gyermekversek nem csak szépek, értékesek és felemelőek, hanem bírnak egy ősi, mágikus gyógyító erővel is – jelentette ki a költő.

A költőnek három gyermeke van, így apasága során bőven tudott honnan ihletett meríteni az írásokhoz. A bemutatón verseket szavaltak és több zeneszámot is előadtak. A program végén pedig azok a gyermekek, akiknek rajzai szerepelnek a könyvben, megkapták a kötetet.