Az 1971-es Vadászati Világkiállításról emlékeztek meg a hatvani Grassalkovich-kastélyban.  A meghívottak között főként vadász szakemberek szerepeltek.  1971-ben a vadászatért lelkesedők figyelme Budapest felé fordult, így egy hónapon keresztül a város adott otthont a Vadászati Világkiállításnak. Az esemény a 35 nemzeti, számos magán és céges kiállítóval a legnagyobb ilyenfajta rendezvények egyike volt, ahová 52 országból érkeztek résztvevők.

Az intézmény igazgatója úgy véli, hogy a Vadászati Világkiállításra sokan úgy gondolnak, hogy csak vadászoknak szól, és ezt szeretné megcáfolni a 2021-ben megrendezésre kerülő eseményen.

– Számos felvezető színfoltja lesz a jövőbeli rendezvényünknek. Családoknak és a nagyközönségnek is készülünk programokkal, és a kisgyermekek sem fognak unatkozni a kiállításon. Egy nagyszabású rendezvény szervezésén dolgozunk, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő látnivalót – mondta Újváry Tamás a Gödöllői Királyi Kastély és hatvani Grassalkovich kastély ügyvezető igazgatója.

Az esemény megnyitója után a vendégek megtekintették a kiállítást, ahol számos régi fotót, vadászattal kapcsolatos könyveket és tárgyakat láthattak.