Ma délután gyermekközpontú programokkal várták a családokat a hatvani főtéren, ugyanis a városba érkezett a Mikulás, aki egy hangulatosan berendezett színpadon várta a hozzá érkező gyermekeket, hogy szaloncukorral és, almával lepje meg őket, illetve akár közös fotók is készüljenek vele. – A hatvani gyerekek az idén nagyon jól viselkedtek, az iskolások is szorgalmasan tanultak, így szerencsére senkinek nem kellett virgácsot adnom. Nagyon sok szép rajzot készítettek nekem, amiket örömmel nézegetek és az összes levelet megkaptam, amit nekem küldtek – emelte ki a Mikulás.

A kicsik már nagyon várták, hogy megérkezzen a pirosruhás, dalokkal és versekkel is köszöntötték. Barkóczi Noémi Orsolya is izgatottan várta a mikulást, társaival a színpadon személyesen is üdvözölték. – Boldog vagyok, hogy találkozhattam a Mikulással, jó érzés volt, ahogy hallgatta a versemet és ajándékot is kaptam tőle. A karácsonyt is nagyon várom, a családommal már mézeskalácsot is sütöttünk – mondta.

Torma Zsófia Anita is ellátogatott a főtére, hogy találkozhasson a Mikulással és fényképet készítsen vele. – Nagyon jó érzés látni a Télapót és külön öröm a számomra, hogy az ölébe is ülhettem. Egész évben ezt a napot vártam, hiszen nagyon szeretem ezt az ünnepi időszakot. Hamarosan elkezdjük az otthonunkat is kidíszíteni, amiben mindig segítek én is – részletezte.

A főtéren több szórakozási lehetőség is volt a családosok számára, a kisvonaton is folyamatosan váltották egymást a gyerekek és a városi jégpályán is nagy volt a nyüzsgés, hiszen sokan érkeztek korcsolyázni a 400 négyzetméteres jégfelületre. Mindezek mellett a Kossuth téren egy hütte és több faház is helyet kapott, melyekben sapkák, sálak, táskák és különféle karácsonyi ajándékok közül válogathattak az odaérkezők, illetve kürtöskalács, forralt bor és tea is kapható az ünnepi időszakban. A délutánt pedig a Dalvarázs Show Kórus tagjai tették színesebbé zenés, táncos produkciójukkal.

Fotó: Albert Péter