A Fut60 már több éve szervez különböző sporteseményeket, ahol jó hangulatban mozoghatnak a csapat tagjai. A sport hatásai kifejezetten pozitívak az emberi szervezetre. A futás a legelterjedtebb edzésforma a világon. Nem kell hozzá sok pénz, különleges felszerelés, vagy sportpálya, csupán egy terep, ahol futni lehet. Czmorek Piroska kifejtette, hogy a futás komplexen átmozgatja az egész testet, valamint hozzájárul a jobb mozgáskoordinációhoz és a helyes testtartás kialakításához.

– Szellemileg és fizikailag is nagyon pozitív hatása van a sportnak, én nagyon szeretem. Rendszeresen járok kocogni, ha véletlenül ki marad ez a folyamat a rutinomból, akkor hiányzik. Mindig azt szoktuk mondani, hogy a sport a legjobb pszichológus. Elég csak három kilométert futni, hogy kitisztuljanak a gondolataink és felfrissüljünk – részletezte Czmorek Piroska, a BSI futónagykövete.

A Fut60 sportolói nemrégiben a Deseda Ultramaratonon is megmérettették magukat. A program Magyarország leghosszabb távú megállás nélküli futóversenye. Az egyéni indulók, hat maratonnyi, azaz 252 kilométeres távot teljesítettek. A kemény és embert próbáló verseny azonban az esti órákban érkező vihar miatt módosult, de a sportolókat ez sem tántorította el a céljuktól. A Fut60 egyik csapata végül a harmadik helyezésnek járó elismerést is bezsebelte.

A hatvani futókhoz az elmúlt években egyre többen csatlakoztak, amely jól bizonyítja, hogy az emberek egy-egy jó közösségi élményért és az egészséges életmódért szívesen megmozdulnak.

Fotó: Beküldött fotó