Május 16-án a Dalvarázs Show Kórus mutatkozott be a Hatvany Bárdokban, ahol Földesi – Korsós Andrea művészeti vezető és Huszár Beatrix koreográfus beszélt a formáció múltjáról és előadásaik mögött rejlő kulisszatitkokról. Magyarország első és egyetlen gyermek show kórusa 2014-ben alakult Hatvanban, ahol 7 és 14 év közötti gyermekek énekelnek egyre nagyobb sikereket aratva országos szinten is. – Maga a műfaj Amerikából indult, Magyarországon két felnőtt show kórus létezik és a Dalvarázs az egyetlen gyermek show kórus az országban. A műsorok attól válnak egyedivé, hogy a fellépők egyszerre énekelnek és táncolnak is benne; igyekszünk mindig színvonalas és látványos műsorokat készíteni – mondta Földesi – Korsós Andrea művészeti vezető.

A kórus pedig talán épp a lelkesedésüknek és szorgalmas gyakorlásuknak köszönhetően számos neves előadóval lépett már fel az elmúlt évek során. A formáció többek között meghívást kapott a Debreceni Csokonai Színházba, az MR2 Akusztik koncertre, de a gyerekek felléptek már Zoltán Erikával, Takács Nikolas-szal, Pál Dénessel és több hazai neves előadóval is.

A Dalvarázs természetesen a hatvani rendezvényekről sem hiányozhat a jövőben sem, a Hatvany Bárdok programon is több dalt előadtak a diákok.

Fotó: Albert Péter