Rengetegen vettek részt a művelődési házban megrendezett koncerten. Az érdeklődők hatvani gyökerű fiatal zenészek előadását hallgathatták meg. A Corelli alapítvány célja a komolyzene népszerűsítése, terjesztése és a tehetséges diákok támogatása. Az esemény Szelei Orsolya és Halmos Fatime közös szervezésében valósult meg.

– Találkoztam Halmos Fatimével, akinek a kislánya is nagyon tehetséges. Kitaláltuk, hogy jó lehetőség lenne a feltörekvő fiataloknak egy fellépési lehetőséget biztosítani. A koncert megfelelő alkalom, hogy bemutatkozzanak a zenészpalánták – mondta Szelei Orsolya, a Corelli-60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Zuccarini Lea a vizsga anyagát mutatta be a koncerten, már több mint 10 éve foglalkozik zongorázással.

– Fontosnak tartom, hogy kifejezhessem az érzéseimet, és a zene segít ebben a legjobban. Szeretem átélni a darabokat, amiket előadok. Kedvelem a klasszikus zenét is és a zongora hangját – részletezte Zuccarini Lea.

Az eseményen a komolyzenei pályájuk elején álló tanulók, zongorajátékkal és operett előadásokkal is szórakoztatták az érdeklődőket. A programon részt vettek a diákokat támogató szülők, rokonok és barátok is.

Fotó: Bajzáth Gergő