Már elkezdődtek a mérkőzések a Hatvani Bajza József Gimnázium focipályáján. A BŐR névre keresztelt focibajnokság célja az, hogy minél inkább felpezsdítsék az iskolai- és sportéletet a hosszú online oktatást követően. Hortobágyi Milán pedagógus elmondta, külön csoportokban játszanak a diákok, a november körül végződő megmérettetésen három bajnokot avatnak majd. – A 7-8, a 9-10 és a 11-12 évfolyamokat egy-egy korcsoportra osztottuk, 2-2 csoportokba sorsoltuk az osztályokat, akik körmérkőzéseket játszanak egymással, odavisszavágós rendszerben. A szabályrendszer a kispályás focihoz igazodik, 4+1-es felállásban játszanak a csapatok, annak összetétele szabadon választható, lányok és fiúk is focizhatnak, és a meccsek alatt szabadon lehet cserélni – részletezte.

A diákok nagy örömmel fogadták, hogy egy új bajnokságban próbálhatják ki magukat, a diákönkormányzat szerint ez volt a legfőbb cél. – A diákok nagyon örülnek, hogy újra közös programon sportolhatnak, és ez a focibajnokság jó alkalom arra, hogy összekovácsolja az osztályokat, reméljük, hogy hagyomány lesz belőle – mondta Budai Barbara diákönkormányzati tag.

A bajnokságon minden győztes csapat egy vándorserleget kap, amit őrizniük kell, amíg tovább nem adják a következő év bajnokának. A gimnáziumban szeretnének több hasonló megmérettetést szervezni, több ötlet is felmerült, így a röplabda és a pingpong bajnokság szervezése is a tervek között szerepel.