Bajzás gólyákkal telt meg a DISZI parkolója, ugyanis ott gyülekeztek az első évfolyamukat kezdő tanulók kedd délután. A hatvani Tourinform iroda egy játékos városnéző programot szervezett a fiataloknak, mely során azok is megismerhették a város szépségeit, akik nem Hatvanban élnek, azonban tanulmányaikat szeptembertől a Bajzában kezdik el. – A Rejtélyek Hatvanban című feladvány alapján a diákok csapatokat alkotva megtekinthetik a város nevezetességeit, eljutnak a település kultikus pontjaira, közben pedig közösen feladatokat oldhatnak meg – részeltezte Schoblocher Bernadett. a hatvani Tourinform Iroda vezetője.

A diákok egy rövid tájékoztató után csapatokat alkottak és a kiadott feladatlapok alapján el is indultak a város különböző pontjait felfedezni. – Gyöngyösről érkeztem, és eddig  csak átutazóban jártam a városban. Az iskola épülete tetszik a legjobban eddig, de most a város más pontjait is megismerjük – mondta Szonda Dávid. – Én hatvani vagyok, elég jól ismerem a várost. A legjobban a főterünk és az Ennie Coffee tetszik, szeretünk itt időzni – árulta el Abonyi Dorina. – Most a Hatvany Lajos Múzeumhoz indulunk el a csapatommal, én jártam már ott egy tábor keretein belül. Ha egy turista erre jár, mindenképp ajánlanám neki, hogy a Hatvany Serfőzdébe látogasson el – részletezte Tari Attila.

A diákok többek között megtekintették a belváros nevezetességeit, így például a főtéren lévő szobrokat, de jártak a Vadasparkban és a Népkertben is. Az elsősök számára ez a program nemcsak helyismeretet jelentett, hanem csapatépítő feladatnak is számított, ugyanis itt a diákok jobban megismerhették egymást is, hogy az első héten már bátrabban, ismerősök közé térjenek be a Bajzába.

Azok, akik a legjobban teljesítették a Rejtélyek Hatvanban feladványt, a Vadászat Múzeum felajánlásából egy szabaduló szoba játékot nyertek.