Varga József 90 éves szépkorút köszöntötte fel polgármester születésnapja alkalmából. A városvezetőt otthonában fogadta Józsi bácsi és felesége, Iluska néni. Horváth Richárd az ajándék mellett miniszterelnöki oklevelet is átadott az ünnepeltnek.

Józsi bácsi jó szívvel gondolt vissza az elmúlt évekre, felidézte a szüleit, akik nagyon közel álltak hozzá. Ő volt az első diplomás a családban, pedagógus végzettségével hosszú évtizedeken át oroszt és németet tanított a Bajzában, ezenfelül dolgozott még az ötösben és a Kodályban. Feleségével is a gimnáziumban találkozott, két lányuk, öt unokájuk és egy dédunokájuk született. Otthonukban számos fotó fellelhető szeretteikről, és az ötvenéves házassági évfordulójukra készült tabló is kiemelt helyet kapott. Józsi bácsi mindig aktívan töltötte a szabadidejét, szenvedélyesen szeretett horgászni, és galambászattal is foglalkozott. A szépkorú azt is elárulta, mi a hosszú élet titka. – Tanuljon meg az ember sokat nevetni, énekeljen sokat, és ha lehet, akkor ne szomorkodjon – részletezte.

Józsi bácsi a mai napig gyakorolja az idegen nyelveket, beszél angolul és franciául is, mint mondja ez tartja őt szellemileg frissen. Továbbá Iluska nénivel sok időt töltenek beszélgetéssel az udvarukon. A szépkorúnak üzenete is van a fiataloknak: alkalmazkodjanak az új dolgokhoz, és a tanulás terén szerezzenek biztos alapokat, és arra építkezzenek az életük során.