Sármány János kilencvenéves szépkorút köszöntötte a polgármester. A városvezetőt otthonában fogadta a palotási születésű Jani bácsi, aki közel ötven éve él Hatvanban. Horváth Richárd az ajándék mellett miniszterelnöki emléklapot is átadott az ünnepeltnek.

Ezt követően Jani bácsi jó szívvel gondolt vissza az elmúlt évekre. Elmondta, hogy még nyugdíjba vonulása után is közel egy évtizedig dolgozott a mezőgazdaságban. Felidézte, hogy többször tette meg az utat Szolnokra traktorral, ami oda-vissza átlagosan tíz óra hossza volt. Néhai feleségével is munkahelyén találkozott, akivel több mint hatvan évig éltek boldog házasságban. Jani bácsi azt is elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka. – Annyit tudok mondani, hogy dolgozni, dolgozni, dolgozni kell, legalábbis én így tapasztaltam. Kell a jó élet is, de a munka mindig felfrissíti az embert – fogalmazott.

A szépkorú ünnepelt azt is elmondta, azért, hogy fitten tartsa magát tevékenyen tölti az idejét, a házimunka mellett a kiskertet és az udvart is rendszeresen gondozza.  Segítsége is akad, a 15 éves bérmafia gyakran van nála, közösen szoktak például bevásárolni menni. Jani bácsi a fiatalabb generációt is arra ösztönzi, hogy legyenek szorgalmasak.

Fotó: Albert Péter