Hölgyekkel telt meg péntek este a Nagy Endre Rendezvényterem, ők ugyanis a városi nőnapi ünnepségre érkeztek, ahol több sztárfellépő és a város vezetői is köszöntötték őket. Elsőként Horváth Richárd polgármester lépett a színpadra, aki elismerő, tiszteletteljes szavakkal köszöntötte a hölgyeket. – Csodálattal tekintek a nőkre a mindennapokban, elképesztően sokoldalúak, tehetségesek, gondoskodóak és értékesek. Nekünk, férfiaknak a boldogságot csakis ők tudják elhozni, mert kedvességük és figyelmességük beragyogja az életünket – mondta a városvezető, aki külön szívhez szóló köszöntővel készület a feleségének is.

Ezután érkeztek a meglepetés vendégek. Elsőként a Dumaszínházból jól ismert Benk Dénes humorista előadásán szórakozhatott a közönség. A nevettető valóban jókedvre derítette a hölgyeket, az előadó poénjain hangosan kacagtak a teremben. Ebbe a felszabadult hangulatba lépett a színpadra a következő sztárvendég, Gergely Róbert, akit kitörő örömmel fogadott a közönség. Az énekes jól ismert filmslágereket, operetteket is énekelt, és természetesen az Emanuelle című híres dala sem maradhatott ki a repertoárból a hölgyek nagy örömére. – A nők egész életemben központi szerepet játszottak, nagy tisztelője vagyok a szebbik nem képviselőinek. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a 21. században se haljon ki az a viselkedéskultúra, amelyben az urak megadják a módját az udvarlásnak, a hölgyek pedig méltósággal, szépséggel fogadják ezt – fogalmazott Gergely Róbert. Az énekes hozzátette: szerinte egy nő attól lehet igazán csodálatos egy férfi számára, ha az kedvességével és meleg szeretetével képes a hétköznapokat is beragyogni.

A szórakoztatást Horváth Tamás énekes folytatta, aki az elmúlt években több országos tehetségkutatóban is felbukkant, és aratott példátlanul nagy sikereket a magyar zenei életben. Rajongói többnyire a fiatalabb korosztályból valóak, de a hatvani színpadon mégis közös éneklésre és jó hangulatra tudta csábítani az idősebb generáció tagjait is. – Emlékezetes marad számomra ez a fellépés, mert megszoktam, hogy a legtöbb helyen tizenéves lányok várják az előadásaimat. Itt azonban hatalmas megtiszteltetés volt a negyven fölötti hölgyeket is megszólítanom dalaimmal, és nagyszerű érzés volt látni, hogy jól érezték magukat és a végén együtt is énekeltünk – közölte Horváth Tamás, aki a nőideáljáról is részletesen vallott.  – Számomra csak a feleségem létezik, őt szeretem és tisztelem, nemcsak nőnapon. Azonban úgy gondolom, a nőiesség sosem a ruházaton vagy a külsőn múlik. Az számít, hogy egy nő mennyire van jóban önmagával, mennyire tudja magát felvállalni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzás a lényeg, amit nem befolyásol sem a divat, sem a külsőség – árulta el az énekes.

– Köszönjük ezeket a színvonalas előadásokat, nagyon jól éreztük magunkat ezen az estén. Ilyenkor találkozunk régi osztálytársakkal, ismerősökkel, tudunk egy kicsit beszélgetni, és a műsorok is nagyon jók voltak – közölte Kőváriné Szalkai Judit. – Hihetetlen jót szórakoztunk a humorista előadásán, ott már feldobták a hangulatunkat. Ezek után jöttek a nagyszerű dalok, ez egy igazán hangulatos, gyönyörű nőnapi ünnepség volt – mondta mosolyogva Fehér Annabella.

Az előadások után a város vezetői a hölgyeket rózsaszállal köszöntötték.

Fotó: Albert Péter