Egy 200 méteres területen, vadregényes, érintetlen közegben nyílik meg márciustól három új horgászállás az A Beton-tó körül. A fákkal, bokrokkal körülvett új területek a horgászok számára felbecsülhetetlen értéket jelenthetnek, az A Beton-tó ugyanis az ország egyik legnépszerűbb horgász tava. A B/1, B/2, B/3 horgászállásokra napi jegyeket lehet majd vásárolni, a Carp Hunter Product és az A Beton-tó Facebook-oldalakon lehet majd érdeklődni. Baranyi Béla elmondta: a tó tulajdonosai őt bízták meg azzal, hogy koordinálja a vendéghorgászokat, valamint felügyelje a halakkal történő kíméletes bánásmódot, s ő intézi majd a papírmunkákat is.

– A partszakasz előreláthatólag nagy lehetőséget rejt magában, ugyanis ez a terület hosszú évek óta érintetlen, a horgászok sok meglepetésre számíthatnak. A tó itt körülbelül 7-10 méter mély lehet, sok olyan hal rejtőzhet itt évek óta, amit még nem is láthattak a horgászok – közölte Baranyi Béla. Kifejtette azt is: az ide érkező horgászok zavartalan kikapcsolódásra készülhetnek, parkolni közvetlenül a partszakaszon lehet majd, ahol 4 sátornak is kényelmesen lesz hely. Mindezek mellett terveznek még illemhelyeket és asztalokat is kihelyezni a területre.

Az A Beton-tóban rengeteg kapitális hal él, de a 20-30 kg fölötti pontyok száma is jelentős. Éppen ezért a tó Magyarország legjobb nagyhalas pályájának számít a horgászok körében. Az enyhe időjárás miatt még január elején fogtak itt pontyokat, ami egyébként nem megszokott a téli szezonban. De a legsűrűbb időszak kétségkívül tavasztól indul a tavon, évente ugyanis három négyszáz horgász pecázik itt rendszeresen.

Új horgászhelyek nyílnak az A Beton-tó körül – YouTube