Már az ajtóban kölyökpezsgővel és kézzel készített meglepetéssel várták a vendégeket a szociális szolgálat 15. születésnapjának ünnepélyén. – Az intézményt az önkormányzat 2004-ben indította útjára azzal a céllal, hogy az értelmi sérült vagy fogyatékkal élő emberek mindennapjait szakemberek segítségével színesebbé tegyék. A szociális szolgálat jelenleg 22 főt lát el, ezzel teltház van nálunk  – mondta Semperger Katalin a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat intézményvezetője.

A programon Horváth Richárd polgármester köszöntőjében elmondta: nagyon nagy tiszteltet érdemel mindenki, aki az elmúlt 15 évben kitartó, lelkiismeretes munkájával segítette az intézmény életét és sikeres működését. A városvezető kifejtette: hatalmas teljesítmény, hogy a szociális szolgálat hosszú évek óta biztonságos, szeretetteli, meleg otthont biztosít az ellátottaknak, s ebben a városvezetés továbbra is mindenben kész segíteni az intézményt. – Tavaly saját költségvetésünkből, önerőből költöztettük át a Bajcsy útról az intézményt a jelenlegi helyszínre. Így végre az itt élők méltó, szép körülmények között tölthetik a mindennapjaikat – közölte a polgármester.

Az eseményen Semperger Katalin néhány szóban összegezte az elmúlt évek munkásságát, kiemelve, hogy számos szórakoztató és kulturális programot szerveznek a fiataloknak évről évre. Az ünnepségen Papp Ágnes az ÉTA Országos Szövetség elnöke is elismerő szavakkal illette a szociális szolgálat tevékenységét. A szövetség minden évben kitüntet egy – egy olyan települést illetve városvezetést, akik véleményük szerint a legtöbbet teszik a segítségre szoruló emberekért.  Idén ezt a díjat Horváth Richárd és képviselő testülete kapta meg.

Az ünnepségen a szociális szolgálat ellátottjai műsorral kedveskedtek a közönségnek, majd kezdetét vette a közös ünneplés. Az eseményen a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola megbízott pedagógusa a tavaly elballagott 8. a. osztály nevében 65.000 Ft-ot adott át a szolgáltató intézmény részére. Az összeget a diákok tudatosan gyűjötték össze, ugyanis a ballagásra szánt virágpénzt az ellátottaknak ajánlották fel.

Fotó: Albert Péter