Ünnepi a hangulatban fogadták a Szent Erzsébet Idősek Otthonának lakói és munkatársai Hatvan polgármesterét. Horváth Richárd azért látogatott el az intézménybe, hogy a város nevében felköszöntse Kővágó Istvánnét, 95. születésnapjának alkalmából. A polgármester átadta a virágcsokrot és az édességet, valamint a miniszteri emléklapot is. Margit néni örömmel és hálával fogadta a születésnapi köszöntést. – Nem is gondoltam, hogy még a polgármester úr is felköszönt, és nagyon hálával gondolok mindenkire, akik ebben részt vettek. Nagy örömet szereztek. Ez nagyon megmarad, míg élek – mondta.

Margit néni 1927. szeptember 15-én, Turán született. Négy gyermeknek adott életet, akiket fel is nevelt. A férjével pedig ötven éven keresztül éltek együtt. 40 évig pedig egy tsz-ben dolgozott, ahol mezőgazdasági munkát végzett. Összesen hét unokája született. Az életszeretete és az érdeklődése a mai napig sem csökkent. Ahogy mondja, kíváncsi, hogy mi történik a világban. – Érdekel, hogy mi van a világban, mi van az országunkban. Szeretem a televíziót, annak az adását mindig nézem. Ezzel is eltelik a napom. Jó hosszú ideig tart bennem, ha valami szép dolgot látok – mondta.

A szép kort megélt Margit néni a fiataloknak is üzent. Ahogy mondja, az egyik legfontosabb dolog, hogy az emberek összetartsanak. Hozzátette, legyen szó családról, vagy munkahelyi közösségről, mindig jót kell akarni. Valamint azt is kiemelte, hogy a problémákat mindig közösen kell megoldani. Mint fogalmazott, szeret az otthonban lenni, és az ottani közösséget immár a családjának tekinti.