Mindenszentek idején megnövekszik a temetők látogatottsága, ehhez igazodva pedig a nyitvatartást is meghosszabbítják. Idén október 25. és november 6. között reggel 7 órától 21 óráig tartanak nyitva a létesítmények. A közterület-felügyelők most is segítik a forgalom irányítását, a gyalogosátkelőknél is fokozott felügyeletre lehet majd számítani. – Az elkövetkezendő napokban is folyamatos járőrszolgálatot teljesítünk a kollégáimmal. A gyalogosforgalom és a parkolás zavartalan lefolytatásában a polgárőrök és a rendőrök is részt vesznek az óhatvani, újhatvani temetőnél egyaránt – mondta Kovács János, a Rendészeti Osztály vezetője.

Tímár Dávid, a Hatvani Szolgáltató Intézmény ágazatvezetője elmondta: az ünnepek alatt a temetők rendjére és a hulladékelszállításra is nagy hangsúlyt fektetnek. – A városgondnokság munkatársai mindennap kiürítik a temetőkben található konténereket, hogy a temetőkben zavartalan legyen a megemlékezés és a sírok rendezése – közölte Tímár Dávid. Hozzátette: az előző évekhez hasonlóan, idén is cédulákkal jelzik majd a hozzátartozóknak a sírhelyekkel kapcsolatos teendőket, valamint a veszélyessé vált sírok állapotáról is ilyen módon értesítik a családtagokat.

A parkolási lehetőségeket is bővítik az érintett időszakban a temetők körül. Az óhatvani temetőnél a főbejárat mellett, a temető utcai bejáratok is nyitva lesznek, a hármas kapunál pedig a közterület-felügyelők irányítják a parkolást. Forgalomkorlátozásra nem kell számítani. A rendőrség arra kéri a látogatókat, hogy fokozottan ügyeljenek az értékeikre. Az autókat gondosan zárják be, az iratokat és pénztárcát pedig tartsák maguknál.