Újhatvan külső területein is számos út- és járdaszakasz újult meg az elmúlt időkben. Papp István önkormányzati képviselő elmondta: az elmúlt években az ő körzetében újult meg a legtöbb út- és járdaszakasz, korábban egyetlen városvezetés sem foglalkozott ennyit Újhatvan ezen részének infrastruktúrájával.

– Mi vagyunk az első városvezetés, akik célul tűzték ki, hogy lehetőleg az összes olyan utat és járdát feléújítsuk, amelyek már rossz állapotban vannak. Újhatvan ezen részén megújult többek között a Bem, a Forgács Simon, a Gedeon Béla, a Várkonyi, a Táncsics utca útszakasza is. A Rákóczi utcán, a Doktay-n, a Bem és Béke úton is újultak meg járdák, illetve jövő héttől a Turai úton elkezdődik egy teljesen új járdaszakasz kiépítése. Ez azért fontos, hogy a Bosch új logisztikai központjához járható úton biztonságosan lehessen közlekedni gyalogosan is – részletezte Papp István önkormányzati képviselő.

Hozzátette: folyamatosan fejlődik a térfigyelő kamerarendszer kiépítése is, a Móricz Zsigmond utcán már fel van szerelve az új berendezés, de a tervek szerint kerül még többek között a Doktay és a Határ utca térségébe is kamera.

Emellett fontos volt a vízelvezetés megoldása, az elmúlt időkben nagyon sok területen megtörtént az árkok kitisztítása, így megszűnt a térségben a belvíz problémája is.

Az önkormányzati képviselő kijelentette: tervei szerint körzetében minden olyan út- és járdaszakasz megújul, amelyeknél szükséges a felújítás.

Fotó: Albert Péter