Hangos szurkolókkal telt meg tegnap este a Kodály tornaterme, ugyanis a HKSZSE felnőtt férfi kézilabda csapata Liga Kupa mérkőzést játszott az NB I -es gyöngyösi csapattal. A mérkőzés első 20-25 perce rendkívül szoros volt, a hazaiak keményen küzdöttek a pályán, a kapott gólokat folyamatosan kiegyenlítették. A 19. perc körül a hatvani csapat három góllal még a vezetést is átvette, de az első félidőnek a gyöngyös három gólos előnyével lett vége.

A második félidőben a hazaiak folytatták a küzdelmeket a pályán, de ez egyre kevesebbnek bizonyult a vendégcsapat ellen, a gyöngyösiek villámgyors gólokkal erősítették meg előnyüket. A Liga Kupa mérkőzés végül 22:33-as eredménnyel zárult a HE-DO B. Braun Gyöngyös javára.

Bárány Zsolt, a hazaiak edzője elmondta: a hatvaniak ezen a héten egy kemény edzőtáborból tértek ki a mérkőzésre, és a meccs után is utaznak vissza Mátraházára folytatni a tavaszi alapozást.

– Szerdán sokkal jobb meccset játszottunk a gyöngyösi csapat ellen, ott akkor 5 góllal maradtunk alul. Most azt lehetett látni, hogy azok, akik az első 20-25 percben a pályán voltak, komoly ellenállást tudtak tanúsítani az ellenféllel szemben, azonban a csapat sikere nem csak 7-8 elszánt játékoson múlik. Azt tapasztaltam, hogy néhányan nem játszottak tiszta fejjel, komolyabb bizonyítási vágyat és lendületet várok el egyes játékosoktól – részletezte az edző. Kitért arra is: hamarosan kezdődik a bajnokság és ott minden „eladott labda”, valamint kihagyott helyzet komoly ponthátrányokat fog jelenteni, ezt pedig nem engedheti meg magának egy NBI/B-ben játszó csapat.

A hatvani kézilabdások vasárnapig folytatják az edzőtábort Mátraházán, majd nem sokkal később már az OKTAT60 Kupa meccsein szerepelnek, februárban pedig indul a bajnokság.

Fotó: Albert Péter