Tegnap igazi karácsonyi hangulatba kerülhettek azok, akik délután kilátogattak a főtérre. A város karácsonyfája már hetek óta ünnepi díszben áll, a jászolban lévő két csacsi is folyamatosan várja a látogatókat, és az adventi vásárban is színes portékákat lehet begyűjteni a közelgő ünnepekre. Mindemellett tegnap a Fourtissimo együttes is adventi koncertet adott a Kossuth téren. A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene, illetve a jazz berkein belül. A jazz-rock, illetve a fúziós jazz műfajában kezdtek el alkotni, koncertezni. Bármihez is fogtak, szakmai- és közönségsiker kísérte útjukat; az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európa szerte, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai. A Fourtissimo-t a négy Kuna testvér, Valéria, Márton, Gyula és Bence hozta létre még 1993-ban. Zenei munkásságuk alapjait a rézfúvós hangszerek képezik, mivel 2-4 éves koruk óta ezeken a hangszereken játszanak. A trombita, kürt és a harsona mellé az évek során az ének társult. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy ezen az adventi hétvégén itt Hatvanban játszhatunk. A mostani előadásunkkal abszolút a karácsony hangulatát, a szeretet ünnepét igyekszünk megidézni örömzenéléssel és sok klasszikus ünnepi dal feldolgozásával – mondta Kuna Valéria, a Fourtissimo énekese.

A zenészekből pedig őszinte zeneszeretet és életöröm áradt a színpadon. A testvéri kötelék és a zene iránti elkötelezettség jól érzékelhetően megkülönbözteti a Fourtissimo-t az előadók sorából. Az előadásukon utánozhatatlan atmoszférát teremtett a testvéri kötődés és a szeretet természetes jelenléte.

Az adventi hétvége azonban még ma is több programot tartogat. A négy hetes lelki felkészülés második vasárnapja a remény érzésének jegyében telik. Ehhez méltón ma 16 órától a református egyházközösség ünnepi műsort ad elő a Belvárosi Református Templomban, illetve 18 órától Tatai István, református lelkész meggyújtja az adventi koszorú második gyertyáját a főtéren.

Fotó: Bajzáth Gergő