Már hetek óta zajlanak az előkészületek a Kossuth téren, hogy a szombati jégpálya megnyitóra minden készen álljon és egy jó hangulatú bulival startoljon el a jégpályaszezon. A 400 négyzetméteres jégfelület már majdnem kész állapotban van, az utolsó simításokat végzik rajta, hogy a hivatalos megnyitón tökéletes körülmények között szórakozhassanak a látogatók. Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: a program szombaton 20 órától kezdődik, amikor is először a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai adnak elő ünnepi műsort, majd azt követően kezdődik a jégdisco, ahol Cooky, a Rádió 1 népszerű DJ-je pörgeti a lemezeket.

Az alpolgármester kiemelte: a jelenlegi jogszabályok szerint nem szükséges a védettségi igazolvány a jégpálya használatához. A szervezők azonban mindenkit arra kérnek, hogy a látogatók továbbra is figyeljenek egymásra fokozottan, a járványügyi előírásokat tartsák be, illetve lázasan, betegen lehetőleg senki ne használja a jégpályát. – A jegyvásárlás során a maszk viselése ajánlott, az öltözőkben azonban kötelező lesz hordani. Sportolás közben mindenki saját maga dönti el, hogy szeretné-e viselni a védőfelszerelést, ott azonban ez nem kötelező. Ezek az ajánlások és szabályok azért vannak, hogy az idei szezonban is jó hangulatban, biztonságosan tudjunk szórakozni a jégpályán – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.

Természetesen ebben a szezonban is itt lesznek a gyermekek kedvenc pingvinjei, amik segítenek a korcsolyázás elsajátításában, emellett fűtött öltöző és hütte sátor is várja a korcsolyázókat. A szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy igazi téli hangulatot varázsoljanak a Városháza előtti térre, a jégpályán ugyanis nemcsak a téli sportokat lehet majd kipróbálni, hanem különböző színes programokkal is várják majd a látogatókat, így többek között a pénteki jégdiscok is rendszeresek lesznek.

A jégpálya belépő árai ebben az évben sem fognak emelkedni, most is családbarát árakkal várják az érdeklődőket.

Kezdőkép: archív