Ott ahol a gyermekek napfényben úszó, színes képet festenek a városról, valószínűleg az élet is vidám és derűs lehet. Erre következtethet legalábbis az, aki a városházához ellátogat és megtekinti a gyermekek rajzaiból nyílt kiállítást. Az alkotások egy pályázatra készültek, a kicsik azt festhették a lapra, ami számukra a legkedvesebb a városban. Így több rajzon megjelent az újhatvnai templom, a városháza épülete, a Grassalkovich – kastély, a Hatvany Lajos Múzeum, a Meszlényi híd,  de a képek jól bemutatták azt is, hogy mennyi virágos, zöld, fás tér van a városban, ahol a gyerekek jól érzik magukat és vidám órákat töltenek el.

A kiállítás megnyitóján Szinyei András alpolgármester kihangsúlyozta: a gyermekek rajzai őszinték és tiszták, hűen tükrözik azt a hangulatot, ahogyan ők érzik magukat a városban, valamint a különböző közösségi tereken, programokon. Hozzátette: nemcsak a hatvaniakhoz jut el az, hogy a várost milyen szépen örökítették meg a kicsik, de a napokban egy 50 fős külföldi csapat is ellátogatott a városházára, és ők is érdeklődve nézték végig  az alkotásokat.

Tompa Z. Mihály, a kiállítás szervezője elmondta: a pályázatra több mint 100 alkotás érkezett, ebből csaknem  50 rajz tekinthető meg a városháza falain. A tárlat anyagában szerepelnek a hatvani falinaptárt díszítő rajzok is.

A kiállítás megnyitóján a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola növendékei verset és dalokat adtak elő.

Fotó: Albert Péter