Az ősz is színes és változatos lesz az Ady Endre Könyvtárban, immáron a megújult Kossuth téri épületben várják a vendégeket a programokra. A szeptember egy könyvbemutatóval indul, ahol Dr. Papp Nándor hatvani származású diplomata, egyetemi tanár a Diplomaták mesélik című könyvét fogja demonstrálni, de emellett bemutatják még Dr. Kovács Gábor legújabb, A kiborg és az emberi állapot című kötetét is. A program érdekessége, hogy ez egy e-könyv, melyet rendhagyó módon fognak bemutatni.

Számos programmal készülnek ősszel az Ady Endre Könyvtárban – YouTube

Folytatódik a Neves hatvaniak című beszélgetéssorozat is, itt először Dr. Jakus Zoltán , a SOTE élettani intézetének vezetője, kutató-orvosa fog előadást tartani. Októberben pedig országos könyvtári napok lesznek, a hatvani intézményben is számos meglepetéssel készülnek ez alkalomból. – Ezen a héten elengedjük a beiratkozás díját és a késedelmi díjakat, de a gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt készülünk író-olvasó találkozóval, kézműves foglalkozással, vidám programokkal – közölte Sinkovics Erika, az intézmény igazgatója.

Mindemellett október másodikán megtartják a magyar népmese napját is, illetve szintén a Mérleg havában várható még egy előadás Dr. Padányi Józseffel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzorával, aki a legújabb Zrínyi kutatásáról fog beszélni.

A megújult könyvtár a nyári megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend, a különböző egyesületek és civil szervezetek visszatértek az intézmény falai közé, sőt új programok is szerveződtek. Szerdánként a Kacagtató gyermekfoglalkozás a legkisebbeknek nyújthat kikapcsolódást, míg a kreatív workshopok a felnőtteket szólítják meg.

Az Ady Endre Könyvtár nyitva tartása is változott ősszel, hiszen visszatér a régi, megszokott időbeosztás. Így hétfőn, kedden, szerdán és pénteken este hatig tart nyitva az intézmény, a csütörtök az szünnap, szombaton pedig nyolctól délig várják az érdeklődőket a könyvtárban.