A fekete massza a telephelyünk területén jelent meg és nem érintett külső, vagy más tulajdonában álló területet – válaszolta megkeresésünkre a REG Regionális Energia- és Környezetgazdálkodási Kft.

Szerdán írtunk róla, hogy 2018 után, 2020 nyarán is megjelent a fekete massza a hulladéktelepnél, ezzel kapcsolatban pedig elindult a rendőrségi nyomozás. A cég azt írta: telephelyükről nem szivárog semmilyen szennyező anyag. Az ügyben illetékes hatóságok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamit az illetékes megyei kormányhivatal többszöri helyszíni ellenőrzés után, megvizsgálta az ügyben keletkezett dokumentációkat, valamint értékelte a laborvizsgálati eredményeket és megállapította, hogy a káresemény során kifolyt anyag nem érte el a talajvizet, továbbá a földművelésre használt területről vett mintákban sem volt kimutatható a szennyezőanyagok jelenléte. A 2020 júniusában történt káresemény következtében a földtani közeg és felszín alatti víz tekintetében kármentesítési eljárás lefolytatása nem szükséges. A havária esetet vizsgáló hatóságok az eljárásokat megszüntették. A fentiek alapján megállapítható, hogy sem a talajvízben, sem a földtani közeg tekintetében környezetszennyezés nem történt.

Leszögezik: cégük folyamatosan együttműködik a hatóságokkal, minden előírásukat betartva a jogszabályoknak és az engedélyeknek megfelelően végzik tevékenységüket.

Kezdőkép: archív – Albert Péter