Hivatali protokoll képzéseken és kommunikációs tréningeken vettek részt a hatvani önkormányzat munkatársai a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. Az előadásokat a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító tagjai tartották.

– Az önkormányzat és az NPRSZ között tavaly májusban született megállapodás értelmében jött létre ez a protokoll kurzus, melyet ingyenesen vehettek igénybe a részvevők. A képzéseken kitérünk minden olyan témára, ami segítheti a hivatal munkatársai mindennapi tevékenységét – emelte ki Fekete Gábor, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító tagja.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnöke a tanfolyamon érintette a megfelelő hivatali öltözködés és viselkedés fontosságát is. Mindezek mellett a tréningeken szó volt a hivatalos megnyilvánulási formákról is, mint például a sajtóközlemények és sajtótájékoztatók, illetve a diplomatikus levelezés formai követelményeit is elsajátíthatták a részvevők.

Makai Beatrix elmondta örül, hogy részt vehet a tanfolyamon, hiszen sok új információt sajátított el, amit a munkája során hasznosítani tud. – Nagyon hasznos számomra az oktatás, tematikusan van felépítve, így sok olyan részletet is érintettünk, amit a munkámban és a magánéletemben is tudok használni – részletezte Makai Beatrix, a hatvani önkormányzat ügyintézője.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint szeptemberben egy új csoportos képzést indítanak a szakemberek, melyen az óvodák munkatársai vehetnek majd részt.