Többek között citera muzsika is szórakoztatta a közönséget a Nagy Endre Rendezvényteremben szombaton. Már hagyomány, hogy a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub minden évben megrendezi a humor – és táncfesztivált, idén azonban ezt őszi fesztiválként ünnepelték. A lényeg azonban ugyanaz maradt, ezen a napon minden a jókedvről és a mulatságról szólt.- Katonanóták, népdalok, vidám zenés műsorok követik egymást a színpadon, közösen ebédelünk ás egész nap együtt mulatunk. A célunk, hogy egy kellemes szórakoztató napot töltsünk el együtt, sokat beszélgessünk és jól érezzük magunkat – mondta Szabó Istvánné, a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője.

A programon Horváth Richárd polgármester elismerését és köszönetét fejezte ki az idősebb generáció előtt, és tisztelettel méltatta az ő társadalmi szerepüket. – Az előttünk álló generiációt csakis tisztelet, hála és köszönet illeti, mert mindaz amit ők képviselnek és amit értünk tettek gyermekeikért és unokáikért, az példaértékű és tiszteletreméltó – közölte a városvezető.

A rendezvényre nemcsak a hatvani nyugdíjasklubok készültek szórakoztató műsorokkal, hanem az ország több pontjáról is érkeztek közösségek, akik zenés – táncos előadással mutatkoztak be egymásnak. Zsilinyi Tiborné és Csuka Andrásné népdalokkal és tánccal készültek, a színpadra palóc népi öltözékbe léptek fel. – Régi rajzokból és könyvekből lehet tudni, hogy milyen ruhákat hortak korábban a horti asszonyok. Mi azok mintájára varrattuk meg ezeket a szép hagyományőrző viseleteket. Fontos, hogy a fiataloknak megőrizzük ezeket az értékeket – mondta Zsilinyi Tiborné.

Az egész napos programon csaknem kétszázhúszan vettek részt.

Fotó: Bajzáth Gergő