Mint már korábban beszámoltunk róla, 2018 őszén szándékosan elütöttek az egyik hatvani futóversenyen egy közterület-felügyelő nőt. Az elkövetőt az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége mellett közúti veszélyeztetés bűntettével és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével is vádolja.

Az 54 éves vádlott 2018. szeptember 22-én délután Hatvanban az alkoholmérgezés határán mozgó, igen súlyos fokban ittas állapotban ült be a személygépkocsijába azt követően, hogy reggel óta italozott egy sörözőben. Ezután a belváros irányába indult, ahol éppen futóverseny zajlott, amelyen több százan vettek részt.

A férfi a Kertész úton – a tiltó tábla ellenére – behajtott a futók közé, akik rémülten ugrottak félre a hátuk mögött felbukkanó gépkocsi elől. Az út egyik kereszteződésében állt az egyenruhát és láthatósági mellényt viselő sértett, aki közterület-felügyelőként biztosította a versenyt. Amikor a karját felemelve „állj” jelzéssel próbálta megállásra bírni a vádlottat, a részeg járművezető felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva a nőnek hajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte őt maga előtt. A sértett végül el tudott lépni a kocsi elől, így csupán 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a lábán. Az ittas vádlott ezt követően a versenyt megzavarva, a futók között lavírozva elhajtott a helyszínről.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a terhelttel szemben két és fél év végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, emellett három évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett bűnügyi költségek megfizetésére.

Forrás: ugyeszseg.hu